Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Kanepeler, Evdeki En Büyük Mikrop Yuvalarından Biri Olabilir!

Ev temizliği konusunda genellikle banyo ve tuvaletlere odaklanılır ancak yapılan yeni bir araştırma, kanepelerin evdeki en büyük mikrop kaynaklarından biri olabileceğini ortaya koydu.

Kanepeler Ölü Deri Hücreleri ve Yiyecek Artıklarıyla Dolu!

Melbec Mikrobiyoloji ve Kanepe Kulübü tarafından yapılan bir çalışma, evdeki kanepe yüzeylerinin 100 santimetrekarelik alanda ortalama 508.883 bakteri barındırdığını gösterdi. Bu bakteriler genellikle ölü deri hücreleri ve yiyecek artıklarıyla ilişkilendiriliyor. Karşılaştırma yapıldığında, benzer bir alandaki tuvalet oturağında yalnızca 6.800, çöp kutularında ise 6.000 bakteri tespit edildi.

Kanepe Temizliği Önemli!

Araştırmacılar, kanepelerde sadece bakteriler değil, aynı zamanda maya, küf ve E. coli gibi ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek patojenlerin de bulunduğunu belirtti. En temiz kanepe, şaşırtıcı bir şekilde küçük bir çocuğu olan bir aileye aitti. Ancak bu dahi tuvalet oturağından altı kat daha kirliydi.

Kanepeler Günlük Temas Yüzeyleridir!

Çalışma, kanepelerin yanı sıra çalışma masaları, dizüstü bilgisayarlar, televizyon kumandaları ve kapı kolları gibi günlük temas edilen eşyalarda da bakterilerin bulunduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, kanepelerdeki mikropları azaltmak için günlük silme işlemlerinin yanı sıra periyodik olarak derin temizlikler yapılması gerektiğini öneriyor.

Karbonat ile Temizlik Önerisi!

Sofa Club’ın İç Mekan Uzmanı Monika Puccio, kanepelerdeki bakterileri azaltmak için karbonatın etkili bir temizlik malzemesi olduğunu belirtti. Kanepe kumaşına karbonat serpip 20-30 dakika bekledikten sonra vakumlayarak temizlik yapmanın mikropları azaltmada etkili olabileceğini söyledi.

Related Posts

Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lensle denize veya havuza girmenin göz sağlığı açısından ciddi enfeksiyon riskleri barındırdığını vurguladı.

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Prof. Dr. Güzel: Yaz tatilinde çocuk sağlığına dikkat edin

Prof. Dr. Güzel: Yaz tatilinde çocuk sağlığına dikkat edin

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Hamilelikte Obezite Riski

Hamilelikte obezite riski hakkında bilgi veren Doç.Dr. Halenur Bozdağ, önemli açıklamalarda bulundu.