Bolu’da Fıtık Ameliyatlarında Yeni Yöntem: Kapalı Cerrahi ile Hızlı İyileşme

Fıtık Tedavisinde Uygulanan Yöntem Hastaları Hızla Ayaklandırıyor

BOLU – Bolu’nun İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Avrupa Fıtık Cemiyeti’nin önerdiği kapalı (laparoskopik) ameliyat yöntemi, fıtık hastalarının daha az ağrı hissetmelerini sağlayarak, kısa sürede taburcu olmalarını ve günlük yaşamlarına hızla geri dönmelerini sağlıyor.

Bolu’nun İzzet Baysal Devlet Hastanesi, karın duvarı fıtığı tedavisinde bölgesel bir merkez olma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde Manisa’dan gelen bir hasta, başarılı bir karın duvarı fıtığı ameliyatı geçirdi. Daha önce aynı şikayetle ameliyat olan ancak fıtığı tekrarlayan Habibe Topçu, yaşadığı karın ağrısı şikayetiyle İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastada geniş çaplı nüks ventral herni (karın duvarı fıtığı) ve karın içindeki organların fıtık kesesi içinde sıkıştığı belirlendi. Hasta, 26 Mart tarihinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Turan Durak, Anestezi Uzmanı Dr. Selin Yencilek ve ameliyathane ekibi tarafından laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen başarılı bir operasyon geçirdi.

Ameliyat sonrasında duygularını paylaşan hasta Habibe Topçu, “Ablam bana sizi önerdi. Ben de geldim, ameliyatımı oldum. Allah razı olsun sizlerden. Size çok dua ettim” şeklinde konuştu.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi, deneyimli kadrosu ve modern cerrahi teknikleriyle fıtık tedavisi alanında bölgede öncü olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İLHAMİ ÇETİN – Sağlık

Related Posts

Plastiğin doğada parçalanması ne kadar sürüyor? İşte korkunç cevap!

Elimizle yarattığımız çevre felaketini anlamak için, plastiğin doğada çözünme süresini bilmek yeterli olacaktır. İşte farklı plastik ürünlerin doğada parçalanma süreleri…

Japonya’da, halka şeklinde dünyanın en büyük ahşap yapısı inşa edildi

Japonya’da dünyanın en büyük ahşap yapısı tamamlandı. Grand Ring olarak adlandırılan halka şeklindeki yapı, 2 km çevre uzunluğuyla Guinnes Dünya Rekorları tarafından resmi olarak dünyanın en büyük ahşap yapısı olarak tescil edildi. Geleneksel …

Türkiye’nin en büyük sulama tünelinde kazılar dev köstebekle başladı

Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) en kritik halkalarından biri olan Silvan Projesi, devasa boyutlardaki tünel delme makinesi (TDM) ile yeni bir evreye geçti. Diyarbakır’da inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük sulama tüneli …

Enerjik YEO projesi, okulları güneş enerjisiyle donatacak!

YEO Teknoloji, çocuklara enerji bilinci kazandırmak ve sürdürülebilir yaşamı hayatın doğal bir parçası haline getirmek amacıyla “Enerjik YEO” sosyal sorumluluk projesini başlattı. Proje kapsamında yazar Ömür Kurt tarafından hazırlanan kitap ile …

Luksor Dikilitaşı’nın gizemi: Üzerinde bilinmeyen yedi yeni gizli mesaj bulundu

Mısır’ın görkemli tarihinin Paris’teki temsilcisi Luksor Dikilitaşı, üzerindeki karmaşık hiyerogliflerle binlerce yıldır gizemini koruyor. Ancak Mısır bilimci Dr. Jean-Guillaume Olette-Pelletier’in sıra dışı incelemeleri, anıtta daha önce fark edilmemiş yedi gizli mesajı gün yüzüne çıkardı.

Çin uzay “sandığını” açıyor: Ay’daki gerçekler ortaya çıkabilir

Çin Ulusal Uzay İdaresi, 6 ülkeden bilim insanlarının Ay’dan toplanan toprak ve kaya örneklerini incelemesine izin verecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir