Türkiye’de trafikteki elektrikli otomobil sayısı, dizel ve LPG yakıtlı otomobilleri geçti

Türkiye’deki Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararları en aza indirmek için yeşil dönüşüm, sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda hızla yayılıyor. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri de bu alandaki yatırımlarını arttırıyor. Türkiye’de de benzer bir trend gözlemlenirken, son dönemde özel sektör de elektrikli araç üretimine yönelik yatırımlara başladı.

Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, karbon salınımının diğer yakıt türlerine göre daha az olduğu elektrikli araçların sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. 2015 yılında sadece 565 olan trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2019 yılında 1000’i aşarken, 2025 yılında 200 bini geçti. Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2024 sonunda 183,776’ya yükselirken, Mart 2025 itibarıyla 218,238’e ulaştı. Bu rakamlar, bir önceki yıla göre yaklaşık %120’lik bir artışı temsil ediyor.

Elektrikli Araçlar Dizel ve LPG’yi Geride Bıraktı!

Mart ayında trafiğe kaydedilen otomobillerin yakıt türlerine bakıldığında, %48,1’inin benzinli, %30,5’inin hibrit yakıtlı olduğu görüldü. Elektrikli araçlar ise %12,9’luk bir oranla kayıtlara geçti. Geçen ay sonu itibarıyla elektrikli araçlar, trafiğe kaydedilen dizel (%7,6) ve LPG (%0,9) yakıtlı araçları geride bıraktı. Mart ayında 12,221 elektrikli, 7,192 dizel ve 893 LPG yakıtlı araç trafiğe kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdurrahman Yazıcı – Teknoloji

Related Posts

AMD Radeon RX 9000M serisi geliyor! İşte özellikleri

AMD, RDNA 4 mimarisiyle güçlendirdiği yeni Radeon RX 9000M serisi ekran kartlarını dizüstü bilgisayarlar için hazırlıyor. Sızdırılan bilgilere göre, AMD dizüstü segmentinde de masaüstünde elde ettiği ivmeyi sürdürecek. Radeon RX 9000M serisi …

Plastiğin doğada parçalanması ne kadar sürüyor? İşte korkunç cevap!

Elimizle yarattığımız çevre felaketini anlamak için, plastiğin doğada çözünme süresini bilmek yeterli olacaktır. İşte farklı plastik ürünlerin doğada parçalanma süreleri…

Japonya’da, halka şeklinde dünyanın en büyük ahşap yapısı inşa edildi

Japonya’da dünyanın en büyük ahşap yapısı tamamlandı. Grand Ring olarak adlandırılan halka şeklindeki yapı, 2 km çevre uzunluğuyla Guinnes Dünya Rekorları tarafından resmi olarak dünyanın en büyük ahşap yapısı olarak tescil edildi. Geleneksel …

Türkiye’nin en büyük sulama tünelinde kazılar dev köstebekle başladı

Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) en kritik halkalarından biri olan Silvan Projesi, devasa boyutlardaki tünel delme makinesi (TDM) ile yeni bir evreye geçti. Diyarbakır’da inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük sulama tüneli …

Enerjik YEO projesi, okulları güneş enerjisiyle donatacak!

YEO Teknoloji, çocuklara enerji bilinci kazandırmak ve sürdürülebilir yaşamı hayatın doğal bir parçası haline getirmek amacıyla “Enerjik YEO” sosyal sorumluluk projesini başlattı. Proje kapsamında yazar Ömür Kurt tarafından hazırlanan kitap ile …

Luksor Dikilitaşı’nın gizemi: Üzerinde bilinmeyen yedi yeni gizli mesaj bulundu

Mısır’ın görkemli tarihinin Paris’teki temsilcisi Luksor Dikilitaşı, üzerindeki karmaşık hiyerogliflerle binlerce yıldır gizemini koruyor. Ancak Mısır bilimci Dr. Jean-Guillaume Olette-Pelletier’in sıra dışı incelemeleri, anıtta daha önce fark edilmemiş yedi gizli mesajı gün yüzüne çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir