Yatırım danışmanı, deprem sonrasında evini satmak ya da ev almak isteyenleri uyardı: ‘Sakın ha kaptırmayın’

İstanbul Depremleri Sonrası Emlak Piyasası Nasıl Etkilenir?

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında herkes deprem korkusuyla sarsıldı. Riskli bölgelerde ev sahibi olanlar, “evimizi satsak mı?” ya da “arsa alsak mı?” gibi sorularla karşı karşıya kaldı. Yatırım ve tasarruf danışmanı Mert Başaran, herkesi “dikkatli olun, elinizdekinizden olup ortada kalmayın” şeklinde uyararak dikkat çekti. Başaran, bu dönemdeki fırsatçılara karşı da uyarıda bulunarak, “Mecbur kalmadıkça evinizi satmayın, arsa almak için de piyasanın sakinleşmesini bekleyin” tavsiyesinde bulundu.

Başaran’ın Uyarıları

TV100 yayınına katılan Başaran, panik dönemlerde evlerin ucuza satın alınabileceğini ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Başaran, 1999 depremi örneğine atıfta bulunarak, geçmişte yaşanan örneklerin ders alınması gerektiğini belirtti. Panikle alınan kararların uzun vadede olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Mecbur Kalmadıkça Evinizi Satmayın

Başaran, barınma ihtiyacı olduğu sürece mecbur kalmadıkça ev satılmaması gerektiğini söyledi. Geçici dönemlerin ardından piyasaların toparlandığını ve kentsel dönüşüm projeleriyle yeni olanakların ortaya çıktığını belirtti. Bu nedenle, sabırlı olmanın ve doğru zamanı beklemenin önemine dikkat çekti.

Arsa Almak Mantıklı mı?

Başaran, deprem riski altındaki bölgelerde ev alınmasının mantıklı olup olmadığının sorgulanması gerektiğini belirtti. Deprem sonrası arsa almanın da bir o kadar riskli olduğuna dikkat çekti. Piyasalardaki ani yükselmelerin ve fırsatçıların tuzaklarına karşı temkinli olunması gerektiğini vurguladı.

Biraz Sakinleşmeyi Bekleyin

Başaran, insanların şimdilik sakin olmaları gerektiğini ve aceleci kararlar almaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ekonomik dengelerin arz ve talep üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, piyasaların durulması için beklemenin önemine değindi. Bu nedenle, ev satışı veya arsa alımı gibi kararların aceleci yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

ABD ve Çin hazine bakanları İsviçre’de bir araya geliyor

ABD Hazine Bakanı Bessent ve Ticaret Temsilcisi Greer’in Çinli yetkililerle görüşeceği açıklandı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi geriledi

İnşaat malzemesi sanayisinde üretim 2025 yılının şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 geriledi.

Mevduat faizi yüzde 60’ı geçti: Aylık getiri rekor seviyede

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası TL mevduat yeniden cazibe merkezi haline geldi. Bankalar yıllık faiz oranlarını yüzde 50’nin üzerine taşırken, bileşik getirilerde yüzde 60’ı aşan seviyeler görülüyor.

Ticaret Bakanı Bolat, Londra’ya gitti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.

Bakan Bolat, Birleşik Krallık’ta temaslarda bulunacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Birleşik Krallık ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunarak, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir